jidlo

O plánovanou lekci zaměřenou na praktické ukázky pokrmů vhodných pro výživu v seniorském věku byl opravdu zájem.
Účastníci, spíše však převážně účastnice, se sešli v naší cvičné kuchyňce, kde pro ně byla připravena nabídka přípravy jídel se zaměřením na využití moderních surovin, které obsahují více vlákniny, vitamínů, zdravých tuků a ostatních výživově prospěšných látek, které bývají v našem jídelníčku málo zastoupeny.
Takže se připravovalo například avokádové guacamole, smoothie se zázvorem, hraškové placičky, bulgur se zeleninou, müsli sušenky a jiné. Všichni se aktivně zapojili do přípravy a během závěrečné degustace mohli vzájemně ocenit své kuchařské umění. S sebou si odnesli kromě nových receptur
i zkušenost, že lze poměrně rychle a jednoduše připravit jídla, která jsou nejen zdravá, ale také i chutná.

Za organizátory Mgr. Ilona Müllerová

Go to top